Pred nakupom

 

 
Tehnična podpora

 

04 58 35 488

Delavniki od 8:00 do 20:00

 

 

04 58 35 444

Delavniki od 8:00 do 20:00

nakup@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00
 

podpora@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00
 
           

Pravila za deljeno spletno gostovanje in reseller spletno gostovanje na Plesk strežnikih


Večje število spletnih strani, ki so del paketov spletnega gostovanja, si za svoje delovanje delijo vire enega strežnika in uporabljajo iste spletne, poštne in podatkovne strežnike.

Povprečna spletna stran namreč nikoli ne rabi celotnega strežnika, saj večino časa ne-obiskana miruje. Zaradi tega si prostor na enem strežniku lahko deli tudi nekaj sto strani. Podobno kot v enem študentskem domu lahko biva večje število študentov.

Glavna prednost takšne ureditve je, da vam lahko za te pakete ponudimo zelo ugodne cene. Glavna nevarnost takšne ureditve pa je, da ena "nevzgojena" spletna stran zasede vire celotnega strežnika. Zaradi tega smo pri Domenci sprejeli naslednja pravila kaj je dovoljeno v paketih deljenega in reseller spletnega gostovanja.

Pravila so vezana na posamezno gostujočo domeno. Torej če imate v paketu spletnega gostovanja Neomejena Rast devet domen (spletnih strani) vsaka od njih lahko doseže spodaj napisane omejitve. Omejitve niso postavljene arbitrarno, ampak preseganje spodnjih omejitev lahko negativno vpliva na delovanje celotnega strežnika.

V mapi, ki je na voljo za vsako gostujočo domeno se lahko nahaja največ 100.000 datotek in map (oz. inod-ov). V posamezni mapi se lahko nahaja največ 1024 datotek in podmap. Na strežnik lahko naložite le datoteke, ki so potrebne za delovanje oz. so del spletnih strani ali spletnih aplikacij.

Za potrebe prikaza spletnega mesta s posamezno gostujočo domeno se lahko nenkrat zaganja največ 10 PHP procesov.

Za opravila,  ki se morajo redno izvajati uporabljate  vnaprej določena opravila ("cronjobs"), ki omogočajo redno in vnaprej določeno zaganjanje skript. Posamezen opravilo ("cronjob") se ne sme zaganjati bolj pogosto kot na 1 uro. Skripta oz. skripte, ki se zaženejo kot posledice opravila ("cronjob") se ne smejo izvajati več kot 120 sekund.

Največje dovoljeno število naslovnikov, ki jim uporabnik lahko hkrati pošlje e-poštno sporočilo z uporabo storitve, je 100 (sto). Če je število naslovnikov, ki se jim hkrati pošlje e-poštno sporočilo z uporabo storitve, večje od 100 (sto), je potrebno uporabiti zakasnitve, in sicer tako, da pretečeta med e-poštnim sporočilom, poslanim enemu naslovniku, in e-poštnim sporočilom, poslanim naslednjemu naslovniku, najmanj 2 (dve) sekundi.

V vsakem primeru pa lahko uporabnik v okviru ene gostujoče domene v obdobju katerihkoli zaporednih 24 ur pošlje največ 1.000 (tisoč) e-poštnih sporočil.

V posamezni podatkovni bazi je dovoljeno imeti največ  1.000 tabel. Zapisi v posamezni podatkovni bazi naj ne presegajo 2048 MB.
Dovoljenih je do 15 sočasnih povezav do MySQL strežnika.
V eni uri je dovoljeno:
- 1.500 vzpostavljenih povezav do MySQL strežnika
- 50.000 zagnanih poizvedb.

Če boste občasno prekršili katerega od zgornjih pravil, vas bomo opozorili in prosili, če se vrnete v predpisane okvire. Le tako namreč lahko zagotovimo dobro izkušnjo ob nizki ceni za vse uporabnike deljenega spletnega gostovanja.

Če pa se bodo kršitve ponavljale in jih ne boste mogli ali znali odpravili, pa je to znak, da vaše potrebe presegajo pakete spletnega gostovanja. V tem primeru vam bomo ponudili kakšnega od paketov VPS gostovanja.
Niste našli pravega odgovora? Iščite po bazi znanja:
Pomagamo vam uspeti na spletu!
1. v regiji
200.000+ registriranih domen
90.000+ zadovoljnih naročnikov
1.000 izdelanih spletnih strani
45 sodelavcev se trudi za vas
17 let spletne tradicije
 
Zaupajo nam
mali in veliki podjetniki!


  podjetje Skupine DHH  
Prijavite se na e-novice!
Želite mesečno prejemati nasvete o tem, kako izboljšati vaš spletni nastop in obiskovalce spletne strani spremeniti v kupce?
Vaša e-pošta: 


Informacije o ponudbi

04 58 35 488
nakup@domenca.com

Tehnična podpora

04 58 35 444
podpora@domenca.com

DHH.si d.o.o.
Pod hribom 55
SI-1000 Ljubljana

Splošni podatki podjetja >
DOMENCA
SPREMLJAJTE NAS

 

Podprti načini plačila


© 1999 - 2018 DHH.si d.o.o. | Vse cene so v € in vključujejo DDV. Cene veljajo od 1.1.2018. | *Cene izražajo trenutno veljavno akcijo
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.