Pred nakupom

 

 
Tehnična podpora

 

04 58 35 488

Delavniki od 8:00 do 20:00

 

 

04 58 35 444

Delavniki od 8:00 do 20:00

nakup@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00
 

podpora@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00
 
           

Urejanje podatkovnih baz


1. Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel

2. V nadzorni plošči izberete ikono "phpMyAdmin".

cPanel_phpMyAdmin


3. V novem oknu se vam odpre orodje phpMyAdmin za delo s podatkovnimi bazami.

phpMyAdmin

2. Remote MySQL dostop


1. V nadzorni plošči cPanel pod razdelkom "Databases" kliknite na ikono "Remote MySQL®".
2. V polje "Host (% wildcard is allowed)" vpišite IP naslov iz katerega želite imeti dostop ter pritisnite na gumb "Add Host".*
*V primeru, da se vam IP naslov pogosto menja oz. imate dinamični IP, vam priporočamo uporabo kriptirane TCP/IP povezave do MySQL strežnika, ki jo omogoča SSH protokol. Več si lahko ogledate na primeru uporabe MySQL Workbench programa in dokumentacije na spletni strani.


3. Kako ustvarim novo MySQL bazo s pomočjo MySQL čarovnika za podatkovne baze?1. Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel in v razdelku "DATABASES" kliknite na ikono "MySQL® Database Wizard".
2. V prvem koraku čarovnika, v okvirček "New Database" vpišite ime nove podatkovne baze. S klikom na gumb "Next Step" se bo kreirala nova podatkovna baza.
3. V drugem koraku imate možnost ustvariti novega uporabnika. Za kreiranje novega uporabnika izpolnite zahtevana polja (username in password) ter proces zaključite s pritiskom na gumb "Create User".
4. V tretjem koraku ustvarjenemu uporabniku dodelimo pravice glede upravljanja nove podatkovne baze. S pritiskom na gumb "Next Step" čarovnik dodeli novo podatkovno bazo predhodno ustvarjenemu uporabniku.

 


S tem smo zaključili postopek kreiranja nove podatkovne baze s pomočjo MySQL čarovnika za podatkovne baze. Baza je pripravljena za nadaljnjo uporabo.

Niste našli pravega odgovora? Iščite po bazi znanja:
Pomagamo vam uspeti na spletu!
1. v regiji
200.000+ registriranih domen
90.000+ zadovoljnih naročnikov
1.000 izdelanih spletnih strani
45 sodelavcev se trudi za vas
17 let spletne tradicije
 
Zaupajo nam
mali in veliki podjetniki!


  podjetje Skupine DHH  
Prijavite se na e-novice!
Želite mesečno prejemati nasvete o tem, kako izboljšati vaš spletni nastop in obiskovalce spletne strani spremeniti v kupce?
Vaša e-pošta: 


Informacije o ponudbi

04 58 35 488
nakup@domenca.com

Tehnična podpora

04 58 35 444
podpora@domenca.com

DHH.si d.o.o.
Pod hribom 55
SI-1000 Ljubljana

Splošni podatki podjetja >
DOMENCA
SPREMLJAJTE NAS

 

Podprti načini plačila


© 1999 - 2018 DHH.si d.o.o. | Vse cene so v € in vključujejo DDV. Cene veljajo od 1.1.2018. | *Cene izražajo trenutno veljavno akcijo
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.