Pred nakupom

 

 
Tehnična podpora

 

04 58 35 488

Delavniki od 8:00 do 20:00

 

 

04 58 35 444

Delavniki od 8:00 do 20:00

nakup@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00
 

podpora@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00
 
           

Kako preverim pravilnost nastavitev DNS strežnikov za .si domeno


Pred vpisom domene v vrhnji strežnik za prostor .si morajo biti strežniki za domeno ustrezno nastavljeni. Ustreznost nastavitev lahko preverite na naslovu: http://www.register.si, zavihek DNS:
  • Za domeno mora obstajati primarni DNS strežnik in vsaj en sekundarni DNS strežnik. Priporočljivo je, da se vsaj eden od sekundarnih strežnikov nahaja na drugi fizični lokaciji kot primarni strežnik.
  • Podatki o domeni morajo vsebovati SOA (Start of Authority) zapise v standardnem formatu. Podatek o domenskem strežniku v SOA zapisu mora biti ime primarnega strežnika, navedeni elektronski naslov pa mora biti veljaven in aktiven. Serijska številka in vrednosti časovnih intervalov morajo ustrezati priporočenim vrednostim (glej primer spodaj).
  • Po internet standardih za elektronsko pošto mora delovati naslov postmaster@domena.si, zato mora biti naveden ustrezen MX zapis.
  • NS zapisi se morajo nanašati na že delujoče DNS strežnike. Zapisi na vseh navedenih strežnikih se morajo ujemati.
  • Imenski strežniki za dano domeno navedeni v registru (Arnes) se morajo ujemati z dejanskim stanjem na strežnikih avtoritativnih za to domeno.
Niste našli pravega odgovora? Iščite po bazi znanja:
Pomagamo vam uspeti na spletu!
1. v regiji
200.000+ registriranih domen
90.000+ zadovoljnih naročnikov
1.000 izdelanih spletnih strani
45 sodelavcev se trudi za vas
17 let spletne tradicije
 
Zaupajo nam
mali in veliki podjetniki!


  podjetje Skupine DHH  
Prijavite se na e-novice!
Želite mesečno prejemati nasvete o tem, kako izboljšati vaš spletni nastop in obiskovalce spletne strani spremeniti v kupce?
Vaša e-pošta: 


Informacije o ponudbi

04 58 35 488
nakup@domenca.com

Tehnična podpora

04 58 35 444
podpora@domenca.com

DHH.si d.o.o.
Pod hribom 55
SI-1000 Ljubljana

Splošni podatki podjetja >
DOMENCA
SPREMLJAJTE NAS

 

Podprti načini plačila


© 1999 - 2018 DHH.si d.o.o. | Vse cene so v € in vključujejo DDV. Cene veljajo od 1.1.2018. | *Cene izražajo trenutno veljavno akcijo
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.