Pred nakupom

 

 
Tehnična podpora

 

04 58 35 488

Delavniki od 8:00 do 20:00

 

 

04 58 35 444

Delavniki od 8:00 do 20:00

nakup@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00
 

podpora@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00
 
           

Zaradi nadzora delovanja strežnikov vaše spletne strani delujejo tudi v izjemnih situacijah


Konec aprila je naš naročnik ZUJA d.o.o. doživel nekaj, kar si zagotovo želite vsi: zaradi nastopa v oddaji Prava ideja je njegovo spletno stran naenkrat obiskalo skoraj 30-krat več obiskovalcev kot običajno, za več kot 10-krat se je povečal promet. Ker gostuje na deljenem gostovanju, je stran preobremenila celoten strežnik.

V reševanje se vključita sistem za nadzor delovanja strežnikov in dežurni tehnik


Preobremenjenost strežnika je takoj zaznal sistem Domenca nadzor kakovosti. Avtomatično je obvestil dežurnega tehnika, ki je začel z reševanjem težave. Identificiral je problematični strežnik ter spletno stran, ki je povzročala težave. V času največjega obiska je nato z ustreznimi ukrepi poskrbel, da so obiskovalci lahko dostopali do strani. Obisk se je v pol ure zmanjšal in v uri izzvenel oziroma se vrnil na povprečne vrednosti.

 
Graf prikazuje obremenjenost CPU med 20:00 in 23:00.   Graf prometa v Mbps v istem časovnem obdobju.

Izid: spletna stran je delovala tudi v izjemni situaciji


Primer lepo ponazori, kako pomemben je avtomatičen nadzor nad strežniki in hitro ukrepanje dežurnega tehnika. Za rešitev situacije je bil ključen hiter odziv obeh (pri tem naj izpostavim, da je vse potekalo po 22. uri!), saj bi preobremenjenost strežnika brez posredovanja privedla k nedelovanju ne le omenjene strani, pač pa tudi vseh ostalih na tem istem strežniku.

Sistem Domenca nazor kakovosti je (s človeško pomočjo) poskrbel, da večina gledalcev oddaje ni niti opazila počasnejšega delovanja, težave pa smo zaznavali le kratek čas.

Največji uspeh je destvo, da naročnik sploh ni vedel za težave


O uspešnosti reševanja največ pove dejstvo, da naročnik sploh ni vedel, da se je karkoli posebnega dogajalo. Ko smo mu obrazložili pretekli dogodek, je bil iskreno presenečen:

Večini je samoumevno, da spletna stran deluje kot mora. Vedno poleg odličnega marketinga vlagamo tudi v strežnik, kar se je izkazalo za odlično invsticijo tudi tokrat, ker se očitno nismo zavedali, da v takšnih primerih lahko spletna stran prenega delovati in niti nismo bili pozorni in nismo opazili kakšne napake. K sreči imajo v Domenci nadzor delovanja, če ga ne bi imeli, nam spletna stran ne bi delovala in bi bili tako ob večini posla katerega smo bili deležni ob delovanju spletna strani deležni. Zavedati se je potrebno, če podjetje nima spletni strani, je enako kot da blagovna znamka ali podjetje ne obstajata. Torej če bi takrat spletna stran www.zuja.si prenehala delovati - vemo kakšno mnenje bi si ustvarili obiskovalci spletna strani.

Torej, kaj vam pomaga medijska odmevnost in dober marketing spletna stran ne deluje?


Hvala domenci, ostajamo zvesti partnerji!

Uroš Zupanc, ZUJA d.o.o.
Pomagamo vam uspeti na spletu!
1. v regiji
200.000+ registriranih domen
90.000+ zadovoljnih naročnikov
1.000 izdelanih spletnih strani
45 sodelavcev se trudi za vas
17 let spletne tradicije
 
Zaupajo nam
mali in veliki podjetniki!


  podjetje Skupine DHH  
Prijavite se na e-novice!
Želite mesečno prejemati nasvete o tem, kako izboljšati vaš spletni nastop in obiskovalce spletne strani spremeniti v kupce?
Vaša e-pošta: 


Informacije o ponudbi

04 58 35 488
nakup@domenca.com

Tehnična podpora

04 58 35 444
podpora@domenca.com

DHH.si d.o.o.
Pod hribom 55
SI-1000 Ljubljana

Splošni podatki podjetja >
DOMENCA
SPREMLJAJTE NAS

 

Podprti načini plačila


© 1999 - 2019 DHH.si d.o.o. | Vse cene so v € in vključujejo DDV.  | *Cene izražajo trenutno veljavno akcijo
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.